Јован Пајовић Прва хармоника у категорији јуниора 2021.године

 

У суботу 14. августа 2021. године, у организацији Туристичке организације Сокобање одржано је финално вече 58. Међународног фестивала “Прва хармоника – Сокобања 2021”. На њему је, после проласка у финале, у категорији јуниора учествовао млади седамнаестогодишњи Јован Пајовић из Слатине код Чачка. У јакој конкуренцији од дванаест финалиста, одлуком стручног жирија, Јован је проглашен победником и Првом хармоником за 2021. годину у категорији јуниора. Као награду добио је плакету победника и професионалну хармонику марке Дивалл на поклон. Све такмичаре је оцењивао  жири у саставу Бобан Продановић, Зоран Ђорђевић, Новица Николић, Војкан Никодијевић, на челу са еминентним Професором др. Николом Рацковим који је био председник жирија.

Ово није Јованово прво признање на овом престижном такмичењу. Такмичио се већ неколико претходних година у млађим категоријама, па му је ово већ трећа победничка награда. Сигурни смо да ће за коју годину, уз овакву вољу, таленат и посвећеност бити овенчан насловом Прве хармонике у апсолутној категорији.

Јован Пајовић рођен је у Чачку 2004. године. Завршио је Основну школу “Бранслав Петровић” у Слатини и нижу музичку школу Војислав Вучковић у Чачку. Ученик је трећег разреда истоимене средње музичке школе школе у Чачку, одсек хармоника. Поред бројних такмичења у свирању народне музике Јован исказује врхунски таленат у извођењу класичне музике где такође осваја бројне награде. Таленат за музику наследио је од свог оца Милана Пајовића који је такође један од познатих хармоникаша чачанског краја.

 

 

Звуци Србије

Фото: Фацебоок Јован Пајовић