Милановачко културно лето: У сусрет Сабору виолине у Прањанима

Горњи Милановац – Садржајан културно-уметнички програм очекује Милановчане и током наредне седмице, а оно што је свакако највећи музички догађај наредних дана, када је милановачка општина у питању, јесте Сабор виолине у Прањанима 20, 21 и 22. августа.

–Као и увек, Културни центар је припремио одличан програм за суграђане. Почетак наредне седмице обележиће наступ мешовитог хора “Ина” из Хрватске, који изводи традиционалне песме са Балкана. Веома добри извођачи, тридесет учесника а по врсти музике коју изводе, слични су српском ансамблу “Коло”. Концерт “Фолклор у хорској музуци света” одржаће у уторак у 20 сати у Сали Културног центра. Већ сутрадан, најмлађе очекује луткарска представа “Звездан “, на платоу испред Културног центра у 19 сати. На Преображење, у четвртак на Градском тргу у парку биће одржано традиционално вече поезије, Удружења „Запис“ уз културно-уметнички програм. Оно што многи ишчекују овог лета, јесте Сабор виолине у Прањанима који почиње у петак 20. августа, отварањем Саборске заставе у 13 сати. Концерт и такмичење младих виолиниста почиње у 20 сати, у суботу је такмичење старијих виолиниста, а у недељу концерт победника. У недељу ће наступити позната имена, попут Љубе Аличића, Бранка Ристића који традиционално помаже манифестацију и други –рекао је Драган Арсић, директор Културног центра.

Због безбедности посетилаца и учесника, овогодишњи Сабор виолине биће одржан уз важече епидемијске мере, а за улазак у стадион потребни су:потврда о вакцинацији, потврда о прележаном корона вирусу, негативан антигенски или ПЦР тест.

На путу ка Прањанима из правца Горњег Милановца и Чачка биће организована четири пункта где ће се радити антигенски тестови, кажу организатори. Они апелују на Милановчане да на време ураде тестове како се не би стварале гужве на овим путним правцима, као и да је вакцинација најсигурнији начин да се сачува здравље и безбедност свих.

 

ГЗС / Звуци Србије