Чачани посветили свом родном крају песму и спот – “Песма Чачку”

У Чачку одржана промоција видео спота и песме “Песма Чачку”.

Песма је урађена у маниру традиционалне шумадијске “двојке” која осликава природне лепоте, традицију, знаменитости и познате личности чачанског краја.

Мића Кујунџић, Јоца Ђевић, Немања Кујунџић и Предраг Мићовић

Мића Кујунџић са жељом да се песма сними, и буде као прво издање своје продукције “Звуци Србије” окупио je креативни тим, који су чинили његов син Немања Кујунџић певач и Јордан Јоца Ђевић, Чачанин са завидном музичком каријером који тренутно живи и ствара у иностранству. Јоца је написао музичку композицију и аранжман, а такође и одсвирао деонице на хармоници. Мића, Немања и Јоца заједно су отпевали песму, сваки по једну строфу и рефрен. Текст је написао Предраг Мићовић, Чачанин који живи и ради у Београду, а последњих година Чачанима је познат по активностима у кординацији рада Удружења Чачана у Београду.

Кроз текст и композицију се рефлектује историјска прича Чачанског краја, а занимљиво је да се и њени рефрени иако прате исту тему,  помало разликују. Да би композиција добила и свој визуелни садржај, снимљен је видео спот у коме су приказане природне лепоте и незаобилазна историјска места Чачка и његове околине.

Звуци Србије