Почеле припреме за Сабор виолиниста, у петак дан посвећен краљу виолине Бобану Возу

Прањани – Сабор Виолиниста Србије отвориће се за пет дана а припреме су већ у завршној фази. Поједини угоститељи већ данас су почели да се пакују и припремају за спектакл који ће бити отворен у петак у 13 часова у центру села Прањани на двадесетак километара од Горњег Милановца и Чачка.

Овај Сабор посвећен је најбољим виолинистима Србије који ће у суботу поделити мегдан на стадиону локалног фудбалског клуба. У петак у 19 часова заказано је вече посвећено краљу виолине Бобану Васићу – Возу, на коме ће на самом старту публику загрејати пет врсних српских виолиниста на челу са Перицом Васић победником Првог Сабора виолиниста, Момиром Јовановићем, Синишом Драгутиновићем из Младеновца првим учеником чувеног мајстора Бобана Воза а на позорници ће засвирати и најмлађи у породици легендарног виолинисте који носи његово име и има свега 12 година.

Иначе Прањани су потпуно отворени и спремни да приме све госте који ће у ову Сувоборску варошицу моћи да стигну из три правца, Чачка, Пожеге и Горњег Милановца. Оно што је пикантерија то је да ће поједини стићи и авионом и слетети на Горски аеродром који је реконструисан а у историји упамћен као место где су храброст, јунаштво и гостопримство показали равногорци и мештани овог краја.

Сви саборски садржаји у сва три дана су потпуно бесплатни а подсећамо, у петак ће концерт на стадиону одржати чувени хармоникаш Борко Радивојевић са својим гостима док ће се у недељу након концерта победника огласити Љуба Аличић. Субота је резервисана за такмичење мајстора виолине за звање Прва и Златна виолина Србије.

 

 

ГЗС/Звуци Србије