У Прељини “Мој шпаjиз” прерађује најлепше производе од воћа и поврћа

На пољопривредном газдинству ,,Јовашевић“ из Прељине увелико се прерађује воће и поврће у производе под називом ,,Мој шпајиз“ који већ пет година стижу до купаца широм Србије. У овој малој породичној фирми производња започиње прерадом јагода, а онда следи друго воће. Због поскупљења не само сировине за прераду, већ и амбалаже за око 30 посто Јовашевићи ће смањити производњу.

Од јуна, када стигне прво воће , на пољопривредном газдинству ,, Јовашевић“ у Прељини имају пуне руке посла . Тренутно је актуелно остављање парадаиза, а онда следи друго поврће. У овој малој породичној фирми до сада је прерађено око 800 килограма парадаиза . Мали бизнис у остављању зимнице Јерослав Јовашевић започео је пре пет година у циљу додатне зараде. С обзиром да су производи одличног квалитета врло брзо се прочуло за њих и онда почео да повећава обим производње. И даље су купци пријатељи и познаници, а на њихову препоруку за ,,Мој шпајиз“ интересовање је постало све веће. Тренатна поскупљења одражавају се и на потражњу за зимницом . Власник газдинства Јерослав Јовашевић каже да је за око 30 посто мањи пласман. Поскупео је шећер , а и тешко се долази до већих количина.

Услови за рад су се променили, али Јовашевић каже да неће одустати од овог посла и производње која се издваја својим квалитетом . Набавио је две нове машине, конкурисао је за субвенције које даје град за подстицај пољопривредне производње и очекује да ће средства добити која ће му много значити. Највећи део прераде воћа и поврћа Јовашевић обавља у кругу породице. У помоћ притекну комшије , рођаци и захваљујући њима не касни се са производњом . Као што смо чули наш саговорник је оптимиста и ништа га не може деморалисати да напусти овај примамљив мали бизнис.

 

Звуци Србије/Инфо пресс

Фото/ Мој шпајиз фацебоок