У Горњем Милановцу ускоро позоришна сцена за децу

Милановачко позориште покреће позоришну сцену за децу – циљ је образовати децу, јачати њихов потенцијал и развој личности кроз глумачке задатке. То значи да ће најмлађи чланови позоришта заједно са искуснијим колегама, месечно, бар у два термина изводити представе за децу узраста 5+.
За почетак на репертоару ће бити бајке браће Грим: “Пепељуга”, потом “Ивица и Марица”, а до краја године планирано је да се на сцену постави и трећа дечја представа.
Позориште, на тај начин, настоји да широј публици, представи свој рад и уједно афирмише будуће младе ствараоце на пољу позоришне уметности (глумце, писце, редитеље, костимографе, сценографе…)
– Организовање и извођење позоришних представа, музичко сценских дела, фестивала, и културно-уметничких и забавних програма, остваривање сарадње са другим позориштима у региону, као и едукација младих, програмски су циљеви и задаци Милановачког позоришта. Кроз сопствену продукцију, али и остале облике програмске делатности, у сталној смо интеракцији са окружењем (школама, организацијама и институцијама) и на тај начин на пољу културе допринесемо дугорочном развоју Горњег Милановца, истиче Предраг Лошић, члан Уметничког савета.
Захваљујући програмској концепцији, младим и талентованим глумаца и искуству старијих, Позориште се, уз подршку локалне заједнице, за непуне две деценије уздигло изнад већих и познатијих театара на Балкану. Постало је место формирања нове позоришне публике, оне која никада није била у позоришту.
Представити позоришну уметност, кроз разне видове драмског стваралаштва, као вид комуникације и дијалога, мисија је сваког театра. Жеља нам је да драмску уметност приближимо образовним институцијама, и на тај начин едукујемо децу. До сада смо често на свом репертоару имали класике који улазе у програм школског образовања, каже Иван Пантовић, академски глумац и додаје да сада Милановачко позориште, према усвојеној стратегији развоја покреће – позоришну сцене за децу.
Наша прва представа је бајка браће Грим “Пепељуга”.
Представа ће на репертоару бити у суботу, 26. фебруара 2022. године од 17 сати.
Пепељуга је прича о лепој и доброј девојци која је живела са мац́ехом и ружним и злим полусестрама, а све што је хтела је отићи на краљевски бал да упозна принца.
У представи у којој наступају три генерације милановачких глумаца на сцену је поставио глумац Иван Пантовић. Уз Пантовића играју: Бранко Недељковић, Предраг Лошић, Гордана Милетић, Викторија Вићентијевић и Лазар Миловановић.
Костиме је осмислила Биљана Кнежевић, а урадиле Зорица Пантовић и Надица Симић. Мајстори светла и тона су Горан Драгутиновић/Павле Манчић и Анђела Павловић.

Због актуелне епидемиолошке ситуације број места је ограничен.
Информације и резервација: 064/166-05-34

 

 

Звуци Србије