Мамини Рецепти – Лења пита
Састојци за тесто:
1 маргарин,
4 јаја ( 4 жуманца, 4 беланца),
17 кашика шећера,
2 шољице млека,
2 шољице уља,
27 кашика брашна,
1 прашак за прециво,
рендана кора од 1 лимуна
Фил:
1,5 кг ренданих јабука,
200 г ситног шећера,
1 кесица цимета,
шака сецканих ораха
Припрема:
Умутити маргарин. Додати 4 жуманца и 17 кашика шећера. Кад се добро умути додати 2 шољице уља, 2 шољице млека, рендану kору лимуна. На крају додати 27 кашика брашна, ванил шећер и прашак за пециво.
Посебно умутити 4 беланца, па додати у претходно умућену смесу.
Загрејати рерну на 180 степени.
Плех средње величине подмазати или ставити папир за печење. У њега сипати половину смесе. Ставити да се пече. Кад се запече, извадити и додати фил од јабука, па преко сипати други слој теста.
Вратити све у рерну и пећи око пола сата.
Извадити из рерне и посути шећером у праху.
Кад се охлади исећи.
Пријатно!
Звуци Србије
Фото: Звуци Србије