Зорица Брунцлик у Прањанима одржала концерт за памћење

Прањани – На стадиону локалног фудбалског клуба у Прањанима, поред сјајних виолиниста, наступила је и Зорица Брунцлик у пратњи Мирољуба Аранђњловића Кемиша. Њих је на стадиону у Прањанима дочекало преко 20.000 сабораша, који су у глас певали Зорицине хитове који су се ређали.

„Када је Мирољуб договорио концерт овде, најчешће су ми људи рекли као, какви Прањани, па где је то уопште, међутим мени је ово заиста фантастично. Дођеш у један крај који има сву лепоту коју Србија треба да има и ту доведеш фестивал и туристе. Људе долазе овамо да слушају оно због чега су првобитно дошли, али ће затим пробати фантастичну храну овог краја, видети све лепоте ових предела, упознати дивне људе одавде и онда се ти туристи враћају овамо и када није сабор, то и јесте поента. Није поента да ви виолину направите рецимо у Обреновцу, јер се том крају најчешће приписује, крају око Београда, ово је пун погодак и право место за то. Мислим да је ово одлична идеја и желим да овај фестивал траје бар колико и ја на сцени”, рекла је Зорица.

Поред Зорице Брунцлик, пред публиком на стадиону синоћ су наступили и Игор Пејовић, освајач Златне виолине и Тина Марјановић, Прва виолина у јуниорској категорији као и Божа Симић, најстарији виолиниста.

Укупно за три дана Сабора, који није успела да поквирани ни киша, преко 100.000 сабораша прошло је кроз ову сувоборску варошицу, што је најбољи доказ успешности највећег фестивала посвећеног „краљици инструмената” на Балкану.

 

Звуци Србије/ГЗС