Заказан трећи Сабор виолиниста Србије, домаћин Воја Брајовић

Горњи Милановац – Познати српски глумац Воја Брајовић, отвориће наредни трећи Сабор вилониста Србије, који ће се одржати у Прањанима 20, 21. и 22. августа наредне године, саопштио је данас председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

 

„Надамо се да ће све ове недаће до тада проћи и да ћемо у Прањанима поново имати једну велику светковину на којој очекујемо и до 100 хиљада гостију. Радује ме што је легенда српске сцене Воја Брајовић прихватио да буде домаћин једне такве огромне народне манифестације”, казао је Ковачевић.

 

Екипа Гласа западне Србије срела се са Војом Брајовићем који је том прилико потврдио да ће присуствовати на следећем Сабору виолиниста у Прањанима.

 

„Боже здравља, биће ми веома драго да присуствујем једној таквој манифестацији, која ће се одржати наредне године у Прањанима. И сам сам љубитељ виолине, тако да је то велика част за мене”, рекао је Воја Брајовић за Глас западне Србије.

 

Иначе, Воја Брајовић је рођен у Ваљеву, Основну школу и гимназију завршио је у том граду. Године 1967. уписао се на Факултет драмских уметности у Београду, на смеру за глуму, у класи професора Предрага Бајчетића, а 1971. године је дипломирао у класи професорке Огњенке Милићевић. Од 1969. године је стални члан Југословенског драмског позоришта у Београду.

 

Од 15. маја 2007. до 8. јула 2008. био је министар културе у Влади Републике Србије. Војислав Брајовић је 25. добитник награде Добричин прстен 2009. године.

 

Звуци Србије / ГЗС

 

Фото: ГЗС