Стефан Миленковић у чачанској Музичкој школи “Др. Бојислав Вучковић”

 

„Србија ствара” уз подршку Туристичке организације града Чачка организују међународни мастер клас. Овај двонедељни виолински камп, Миленковић ће одржати од 2. до 17.јула у учионицама Музичке школе „Др.Војислав Вучковић” у Чачку.

Пријаве су се обављале преко официјалног сајта Стефана Миленковића, а кандидати су углавном они извођачи који су на академским студијама.

„Захваљујем Стефану што је омогућио да један полазник буде гратис из Чачка. Tо јеу  студент друге године Музичке академије у Београду, Милица Петровић, која је аплицирала и похађаће мастер клас са осталих 10 до 15 кандидата који су изабрани. Мастер клас ће сe одвијати у великој концертној сали наше школе и другим учионицама, где ће полазници вежбати своје деонице. Идеја је да у сарадњи са градом Чачком, односно Туристичком организацијом, на крају мастер класа одржи концерт Стефана Миленковића”

Програм двонедељног мастер клас креирао је управо маестро Миленковић, на основу више од 20 година педагошког искуства на неким од најпрестежнијих светских музичких колеџа. Неће бити много теорије, већ више праксе, што ће договорити сам Миленковић у договору са поалзницима. Миленковић је недавно посетио наш град, кад је обишао Музичку школу.

„Стефан је један пријатан ,млади господин, који је много тога научио и много тога зна и мислим да је генерално Србија поласкана што се он вратио и што ће бити ту са свим функцијама које је прихватио, између осталог и извођење мастер класова. Посебно је мени велико задовољство што је наша школа изабрана да буде домаћин, јер имамо одличне установе и школа смо са дугом традицијом. Он је тада, приликом,посете,рекао да је задовољан школом, концертном салом и тада потврдио да ће мастер калс бити одржан овде. А он сам је сасвим спонтаn и приземан, није чак желео да седи са мном у диоректорској канцеларији, већ смо разговарали у ученичком Клубу, што говори колико је скроман и обичан”, објашњава Тошић.

 

 

 

 

 

ГЗС/ Звуци Србије

Фото; Print screen Youtube