Сабор виолиниста Србије у Прањанима почиње у петак

Горњи Милановац, Прањани – Трећи Сабор виолиниста Србије биће свечано отворен у Прањанима у петак, 20. августа, дизањем саборске заставе и поздравним словом домаћина, а трајаће до 22. августа.
Првог дана фестивала одржаће се такмичење младих виолиниста Србије и концерт Борка Радивојевића.

“На првом Сабору било је преко 50.000 посетилаца, што показује да је наш народ жељан окупљања и весеља и спреман да их сазове и направи. То је и најбољи знак да смо на трагу дуговеког саборовања у овом малом, али изузетно лепом, прањанском човечанству. Виолина је после дугог лутања, коначно своје место пронашла у Прањанима, село у ком гудала укрштају најбољи виолинисти Србије”, рекао је за Тањуг Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац и челник Сабора.

У суботу, од 20 часова, професионални виолинисти такмичиће се за прву и златну виолину Србије, а у недељу су на вечерњем репертоару концерти победника, затим Бранка Ристића и Љубе Аличића.

Идејни творац фестивала је Гвозден Николић, власник Гласа западне Србије у Чачку и аутор емисије “Нећете веровати” на тв Прва. Рођен је у Коштунићима, надомак Прањана.

 

ГЗС/Звуци Србије