Програм четвртог Сабора виолиниста Србије

Горњи Милановац – Сабор виолиниста Србије, четврти по реду, који ће се ове године одржати.

19, 20, и 21. августа у Прањанима, окупиће најбоље извођаче који ће се надметати за најпрестижније награде.

У Прањане стиже укупно 36 најбољих виолиниста који ће своје умеће показати пред стручним жиријем и публиком и то у две такмичарске категорије.

Први саборски дан, 19. август, резервисан је за надметање чак 18 младих виолиниста, које ће се одржати на великој позорници у 20 часова. Такмичењу претходи званично отварање Сабора, које је предвиђено за 13 сати, а у 19 часова креће вече посвећено Бобану Возу, некрунисаном краљу међу виолинистима. Након такмичарског наступа младих виолиниста и проглашења победника, у 22 сата концерт ће одржати Панорама бенд.

Други саборски дан, 20. август, предвиђен је за надметање виолиниста професионалаца, којих ће такође бити 18 и који ће се борити за Златну И Прву виолину Србије. Такмичење на великој позорници почиње у 20 часова, након проглашења победника у 22 сата креће концерт победника Сабора, а у 23 сата Перица Васић прославиће заједно са Саборашима „35 година са виолином у рукама”.

Трећи саборски дан почиње концертом Бранка Ристића и Саше Петровића ( Сале Шоу) у 20 сати, након којих креће саборашки шоу, јер ће на великој прањанској позорници наступити мега звезда народне музике Зорица Брунцлик у пратњи оркестра Мирољуба Аранђеловића Кемиша.Иначе, Сабор виолиниста Србије у Прањанима постао је хит међу многобројним музичким фестивалима у Србији, будући да је за кратко време окупио рекордан број посетилаца. Самно на прошлогодишњем Сабору (трећем по реду) окупило се око 100 000 љубитеља виолине, што је тешко пошло за руком и много старијим манифестацијама.

 

Звуци Србије / ГЗС