Најбоља млада виолинисткња Србије је Тина Марјановић

Прањани – Најбоља млада виолинисткиња у категорији до 16 година је Тина Марјановић из Шапца,а Златна виолина Србије припала је Тина Петровић из Грабовице.

Тина Марјановић дошла је из Шапца и она није први пут на Сабору виолинита, прошле године освојила је  награду  Златна виолина са само 13 година. Тина свира већ седам година и похађа Музичку школу у свом родном граду. Свира влашку, српску и класичну музику. Синоћ се  представила са песмом „Бере цура плав јоргован” и Василијиним колом и Пашона Техничко коло.

 Тина Петровић је дошла из ваљевског села Горња Грабовица има 15. Година а виолину свира од своје 3. године. Тина и јако добро пева, а концерт мајстор је гудачког оркестра Феникс. Ученица је Музичке школе, а на многим такмичењима освајала је златне медаље, трофеје и прва места. Прошле године је постала почасни грађанин града Ваљева у области стваралаштва и постигнућа ученика и студената. Тина је ћерка професора виолине Владана Петровића. Тина је синоћ  свирала песму „Магле, магле” и Паргар коло.

На синоћњем такмичењу младих виолиниста   наступио је 21 такмичар који се такмичио у свирању кола и песме

А жири који је оцењивао учеснике био је у саставу:  Мома Станојевић председник жирија, Перица Васић шеф саборског оркестра, Мићо Кујунџић естрадни уметник, Драган Филиповић градитељ виолине и Жељко Арсић шеф оркестра “Панорама”.

Поред Прве и Златне виолине проглашени су победници у још неколико категорија и то

за најизворније музицирање награда је припала Огњену Бабићу док је најбоље одсвирао песму Дамјан Симић.

Коло је најбоље одсвирао Давид Маринковић.

Данас ће на саборску позорницу изаћи старији такмичари који ће се надметати за Прву виолину Србије.

Звуци Србије/ГЗС

Фото/Уоу тубе принтскин