Млади Чачани Алекса и Борис Мосуровић, велике наде чачанског и српског рукомета

Још једном се показало да су Чачак и чачански крај плодно тле и расадник за стварање и брушење спортских бисера. Овога пута представићемо вам младе Чачане, браћу Мосуровић, којима рукометни стручњаци предвиђају врхунске резулате. Алекса Мосуровић који има 15 година и његов млађи брат Борис Мосуровић,13 година, играју за генерације М16 и М14 Омладинског рукометног клуба “Младост” из Атенице код Чачка. Млађи Борис игра на позицији левог бека док је Алекса пивотмен. Оба брата налазе се на списку репрезентативаца Србије. Алекса је прошао кроз све репрезентативне селекције, док је млађи брат већ две године репрезентативац Србије. Према речима тренера у свом годишту је најбољи српски леви бек. По таленту га упоређују са Веселином Вујовићем и говоре да не игра рукомет већ се игра популарним спортом.

Алекса је већ је изборио место у првом тиму ОРK “Младост” који је поново покренуо Владан Ћурчић. Због година наравно није у стартној постави али његов таленат и могућности су неоспорне. Оно што све радује је чињеница да деца за тренинге на располагању имају Плаву халу и балон у Атеници познатији као СЦ “Kолосеум”. Јединство тима додатно је ојачано тиме што се деца друже и ван терена, на рођенданима и пригодама. Млађи брат Борис користи прилику да тренира са обе селекције, и млађом и старијом, што у укупном збиру износи и шест тренинга седмично. Тренери су Стефан Ћурћић и Митар Ракоњац константно и смаопрегорно раде са децом иако је такмичарска сезона већ окончана.

На традиционалном турниру који је организовао ОРK “Младост” учествовало је 14 екипа, клубова са дугом рукометном традицијом, а домаћи тим заузео је друго место. Млади Борис био је најбољи стрелац турнира, са 30 датих голова, па је проглашен је за најбољег левог бека. Иако има само13 година већ се види да је предодређен за професионалног рукометаша са много позитивних играчких карактеристика. Циљ ОРK “Младост” у наредној сезони је прво место у српској лиги и пласман у виши ранг. Са бисерима кави су браћа Мосуровић и други млади играчи тај циљ делује у потпуности остварив.

 

 

Звуци Србије

Фото: Удружење чачана у Београду