Милован Мићо Кујунџић добитник статуса уметника

Милован Мићо Кујунџић рођен је 24. октобра 1957. године, у Пријевору код Чачка. Своје прве музичке кораке направио је још као дечак, певајући у КУД „Абрашевић“.

 

Певањем се бави дуже од четири деценије, а његов први озбиљнији ангажман, био је седамдесетих година, са чувеним оркестром чачанског краја „Кумови“. Затим је дуго времена био члан оркестра „Бећари“.

 

Свој први албум снимио је за Дискос, 1983. године, са чувеним композитором Данилом Живковићем, где су се издвојиле песме „Прамен твоје косе“, „Све се зна“, „Никад више“. Наставља сарадњу са Живковићем, и снима други албум 1986. године, за издавачку кућу Југотон. Ту се издвајају песме „Крените возови“, „Хвала срећи што си моја“, „Ти жено бела лица“.  Трећи албум издаје 1990. године, уз оркестар Рашка Спасојевића, за издавачку кућу Саунд Галакси, где се издвајају песме „Доносиш ми победе“, „Грешница без греха“, „Једна жена топло море“. Године 1996. у сарадњи са чувеним композитором Предрагом Вуковићем Вукасом, за издавачку кућу ПГП РТС, издаје свој четврти албум. Песме које су се истакле су „Мицо моја Мицо“, „Певај ми певај“, „Једном сам се родио“.

 

Милован Кујунџић, деведесетих година, успешно се опробао и у улози водитеља,  на чачанској локалној телевизији „Галаксија“,  где је истовремно  и уређивао тада веома популарну емисију ,,Фолкотека”, у којој су гостовали неки од најпознатијих певача народне музике. Био је и директор продукције „Саунд Галакси“.

 

Године 2017. био је учесник емисије „Никад није касно“, где је имао веома запажене наступе. Исте године прославио је 40 година каријере, где је у родном граду  одржао концерт „Чачку на дар“, где је угостио бројне музичке звезде.

 

Учесник је бројних фестивала и добитник многих награда и признања. Неки од њих су „Месам“, „Моравски бисери“, „Таково пева“, „Мелос-Врњачка бања“…Савез естрадно – музичких уметника Србије (СЕМУС), ове године, доделио му је статус уметника.

 

 

Милован Мића Кујунџић је до 2000. године живео у Чачку, а онда се са породицом преселио у Београд. Ожењен је и има двоје деце. Поносни је деда двоје унучади. Син му је познати певач  Немања Кујунџић, са којим је основао нову продукцијску кућу „Звуци Србије“.

 

 

Звуци Србије

 

Фото: Звуци Србије

 

 

%d bloggers like this: