Културни центар Горњи Милановац – Дечија представа “Голи Краљ”

Представа за децу “Голи краљ” у извођењу позоришта из Крагујевца у уторак, 16. марта 2021. године биће
изведена на великој сцени Културног центра Горњи Милановац.
Реч је о адаптацији бајки Ханса Кристијана Андерсена које је на сцену поставила Бисерка Колевска.
Представа је намењена деци узраста од четири године, а улоге тумаче: Милош Миловановић,Катарина Јеличић, Петар Лукић, Љубица Радомировић,Владимир Ђоковић и Миломир Ракић.

Реч редитеља;

Пред Вама је букет направљен од три Андерсенова цвета, три бајке:
,,Принцеза на зрну грашка’’, ’’Свињар’’ и ’’Царево ново одело’’.
У њему, са једне стране можемо јасно видети како изгледа права љубав обичних људи чистог срца, а са друге стране, претварање и лицемерност богатих и моћних.
Андерсен, тај невероватних приповедач, имао је тешку породичну судбину.
Живео јесте у беди, али испуњен љубављу према истинским људским вредностима. И тврди, да бисмо били и остали људи, треба да се вратимо у своје детињство.
Како и Гете каже: ,,Дете је човеков отац!’’

Треба да учимо и научимо да будемо добри и искрени као деца. Није случајно управо Дете симбол чистоте.Јер Оно то јесте.И зато само Оно изговара очигледну истину: ,,Краљ је го!’’ Принцеза Хенријета и у њу до ушију заљубљен свињар Хенрих тражећи пут ка својој заједничкој срећи, наилазе на многе препреке.
И, како то увек бива у бајкама, њихови снови ће се остварити.
У представи је пуно изражајних, чак гротесних ликова, дивне музике, игре душа и срца наших дивних глумаца, огрнутих Андерсеновом визијом Човека.
Уз режију Бисерка Колевска потписује и адаптацију. Сценографију и костиме урадила је Алина Лињкова Вељковић. Музику Лазар Новков, а кореографију Јована Тодоровић. Графичко обликовање потписује Дејан Петровић.

Цена улазнице је 300 динара, а почетак представе је у 19 сати.

 

 

КЦГМ / Звуци Србије