Изложба “Смак 50″ биће отворена у Галерији чачанске Библиотеке “Владислав Петковић Дис”

У сусрет великом концерту легендарне рок групе “Смак”, који ће бити одржан 9. септембра на Тргу у Чачку, Градска библиотека “Владислав Петковић Дис” организује изложбу “Смак 50”, чији је аутор Kсенија Ђерковић, ћерка Слободана Стојановића Kепе, чувеног бубњара овог бенда.

Реч је о ретроспективној поставци архивске грађе рок групе “Смак”, а садржи плакате, бројне новинске чланке из старих југословенских новина попут “Џубокса”, “Репортера”, “ТВ Ревије”, али и предмете попут оригиналних бубњарских палица, опреме, концертних карата итд. Такође, поставку красе делове гардеробе и реквизити које су чланови бенда користили на сцени.

У оквиру изложбе биће емитован и кратак документарни филм о музици која је харала 70-их и 80-их година прошлог века и неком прошлом времену у коме су стварали Радомир Михаиловић Точак, Борис Аранђеловић, Слободан Стојановић Kепа, Зоран Милановић и остали чланови легендарне групе”Смак” – наводе организатори.

Изложба “Смак 50” биће отворена у Галерији чачанске Библиотеке у четвртак, 1. септембра, са почетком у 19 сати. У програму учествују аутор поставке Kсенија Ђерковић, представник Града Чачка и библиотекар Ана Станојевић.

 

 

Звуци Србије

Фото; Print screen You tube