Мамини рецепти – Брза пица у тигању
Састојци за тесто:
1 чаша јогурта
2 чаше брашна
1 кашичица соли
1 /2 прашка за пециво
2 кашике уља
Мало воде
Састојци за надев:
Кечап
200 грама шунке
Паковање сендвич тоста
Мало сецкане печенице
Припрема:
У посуду сипати јогурт, додати брашно, уље, со и прашак за пециво. Све измешати варјачом па ако је тесто тврђе додати мало воде. Израдити тесто рукама и поделити на два дела. Развући оклагијом у два круга. На један део ставити клечап, шунку и листиће качкаваља. Посути са мало оригана. Преклопити са другим делом теста па по ивици притиснути да се теста споје. Тигањ ставити на ринглу да се мало загреје па тек онда у њега пребацити пицу да се пече. Премазати тесто са мало маргарина. Тигањ поклопити. Пећи на нижој температури око 10 минута па онда преврнути и пећи још 5 минута. Кад се запече са друге стране пица је готова. Извадите је на тањир по жељи поспите кечапом, исеците и уживајте у њеном укусу.
Пријатно!
Фото: Звуци Србије
Звуци Србије