Мамини рецепти – Брза пица у тигању

 

Састојци за тесто:

1 чаша јогурта

2 чаше брашна

1 кашичица соли

1 /2 прашка за пециво

2 кашике уља

Мало воде

 

Састојци за надев:

Кечап

200 грама шунке

Паковање сендвич тоста

Мало сецкане печенице

 


Припрема:

У посуду сипати јогурт, додати брашно, уље, со и прашак за пециво. Све измешати варјачом па ако је тесто  тврђе додати мало воде. Израдити тесто рукама и поделити на два дела. Развући оклагијом у два круга. На један део ставити клечап, шунку и листиће качкаваља. Посути са мало оригана. Преклопити са другим делом теста па по ивици притиснути да се теста споје. Тигањ ставити на ринглу да се мало загреје па тек онда у њега пребацити пицу да се пече. Премазати тесто са мало маргарина. Тигањ поклопити. Пећи на нижој температури око 10 минута па онда преврнути и пећи још 5 минута. Кад се запече са друге стране пица је готова. Извадите је на тањир по жељи поспите кечапом, исеците и уживајте у њеном укусу.

Пријатно!

 

 

Фото: Звуци Србије

Звуци Србије