Мамини Рецепти – Лења пита

Састојци за тесто:

1 маргарин,

4 јаја ( 4 жуманца, 4 беланца),

17 кашика шећера,

2 шољице млека,

2 шољице уља,

27 кашика брашна,

1 прашак  за прециво,

рендана кора од 1 лимуна

 

Фил:

1,5 кг  ренданих јабука,

200 г ситног шећера,

1 кесица цимета,

шака сецканих ораха

 

Припрема:

Умутити маргарин. Додати 4 жуманца и 17 кашика шећера. Кад се добро умути додати 2 шољице уља, 2 шољице млека, рендану kору лимуна. На крају додати 27 кашика брашна, ванил шећер и прашак за пециво.

Посебно умутити 4 беланца, па додати у претходно умућену смесу.

Загрејати рерну на 180 степени.

Плех средње величине подмазати или ставити папир за печење. У њега сипати половину смесе. Ставити да се пече. Кад се запече, извадити и додати  фил од јабука, па преко сипати други слој теста.

Вратити све у рерну и пећи око пола сата.

Извадити из рерне и посути шећером у праху.

Кад се охлади исећи.

Пријатно!

 

Звуци Србије

 

Фото: Звуци Србије